Gévagomba variációk

/2007.05.05 - Lilapereszke/
HOZZÁVALÓK:

- 25 dkg konyhakész gévagomba kocka
- 2 csirkemell filé
- pár szem aszalt szilva
- 2 ek aszalt áfonya
- 10 dkg vaj, 1 ek. liszt, 3 dl tejszín
- 1 csokor friss kapor
- só, bors

Panírozáshoz:
-tojás, liszt, morzsa

Köretnek rizs


FOTÓ:
ELKÉSZÍTÉS:

A gévagombát és kb. ugyannnyi csirkemellet felkockáztam. Mindkettőt kb. 2 dkg vajon kevés vízzel megpároltam külön lábosban. A csirkemellet sóztam, borsoztam, a gévát csak sóztam.
Közben a csirkemellet éles késsel keresztirányban (lapjával) felszeleteltem. 1 mellrészből 3 szelet szokott sikerülni általában. Az így kapott szeleteket kiklopfoltam, megsóztam.
A megpárolt gévagomba felét két részre osztva, egyiket piros áfonyával, a másikat aszalt szilvával (előre beáztattam egy kicsit őket, hogy puhábbak legyenek) kevertem össze és a csirkemellek közepére helyeztem csíkban. A csirkemellet összehajtogattam óvatosan, hogy a tölteléket mindenhol betakarja, a panírozás (liszt, tojás, kiflimorzsa) befejeztével olajban kisütöttem. Míg sült a hús szép csendesen, összevágtam a kaprot, 2 dkg vajon 1 ek. liszttel besamell mártáshoz a lisztet megfutattam, majd hozzáöntöttem 3 dl tejszínt Pici cukorral és egy kis ecettel (nálam medvehagymás ecettel) elkészült a kapormártás, melybe beletettem a közben megfőtt csirkemell- és a gévakockákat, jól összeforraltam.
A rizs is valamelyik üres menetben belekerült a kuktába és időre megfőtt.

MEGJEGYZÉSEK:

Nem lehet eleget enni belőle :-)))