Jelentem, a magam részéről megoldottam a GPS + offline túranavigálás és túradokumentáció kérdését.
Nem a Nebularis progapagálta oko
s telefon + külső GPS megoldást választottam,mert nekem csak buta telefonom van, és ez egy darabig így is fog maradni.

Viszont nem is a (szintén N. kollega javasolta) Nexus 7 (2013)megoldást választottam, mert némi internetes kutakodás után az derült ki, hogy ennek a GPS-ével komoly bajok vannak. (Erről természetesen Nebularis nem tudott, amikor javasolta.) Mikrowizard is átböngészte az általam begyűjtött irodalmat, és azt tanácsolta: ezt bizony tényleg komolyan kell venni.

(Ezúttal is köszönöm, Tamás, a segítséget!)
Végül a
Hisense Sero 7 Pro7 collos tabletre esett a választásom, mert 1. ennek a GPS-e az irodalom szerint rendben van 2. van benne tájoló 3. mikro kártyát is tud fogadni 4. van HDMI csatlakozója és kékfoga, tehát (remélem) otthon is tudom használni, külső monitorral és billenytyűzettel 5. van 5 MP-es hátsó kamerája stb.
Ja, és 160$ volt az ára, ami kb. 2/3-a a Nexusénak. (Amerikában, a forgalmazó cég boltjaiban pedig 129$(!). Vettem hozzá még ezt-azt; ha valakit érdekel, keressen meg privátban:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Nincs még nálam a kütyü: New Yorkba kellett postáztatnom, mert kizárólag az USÁ-n belüli címet fogadtak el.
Remélem, a Talin már velem lesz!